Tømmermann fant hasjplantasje i kottet

En håbu ble i Jæren tingrett dømt for å ha dyrket cannabis i et kott. Foto: Arkivfoto:

Da tømmermannen skulle bytte vinduer hos håbuen, fattet han mistanke om cannabisdyrking på adressen og varslet huseieren. Nå må narko-gartneren i fengsel, dømt for dette og flere andre forhold.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

En tømmermann som hadde fått i oppdrag å bytte vinduer på en addresse i Hå, kom under arbeidet over det han trodde var cannabisplanter. Disse tok tømmermannen bilde av og sendte til huseieren, som igjen kontaktet politiet.

Da politiet i august i fjor ransaket mannens bopel fant de tolv tretti til førti centimeter høye cannabisplanter i et kott spesialinnredet for dyrkingen. Blant annet hadde mannen satt inn en luftrenser og to vekstlamper.

Brukte akvarielampe

Da mannen i forrige uke måtte møte i Jæren tingrett, tiltalt for dette og flere andre forhold, påpekte retten at dyrkingen likevel framsto som «amatørmessig», og at en av vekstlampene egentlig var en akvarielampe. Håbuen vedgikk at han aldri hadde dyrket cannabis før, og at han hadde funnet fram til framgangsmåten på youtube og hos en spesialbutikk i Stavanger. Da politiet fant dem var ikke plantene klare til høsting, men retten fant at de til sammen ville ha kunnet generere rundt 180 gram toppskudd med en styrkegrad i nedre sjikt.

Men dyrkingen av hasjplantene var ikke det eneste hasj-relaterte lovbruddet håbuen måtte svare for. Også to tilfeller av bruk av cannabis og et tilfelle av oppbevaring av 43,55 gram hasj i en kjøkkenvifte ble han dømt for. Han sto også tiltalt for oppbevaring av 47,92 gram hasj i en steingard i nærheten av der han bodde. Men ifølge mannens forklaring tilhørte hasjen en kamerat som hadde lagt den i steingarden mens han selv skulle inn til soning, uten at håbuen var klar over det. Dette forholdet ble han frikjent for, da retten ikke kunne utelukke at dette faktisk var tilfelle.

Ruskjøring

Han ble i tillegg dømt for to tilfeller av kjøring i ruspåvirket tilstand og tre tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort. I dommen la retten vekt på at mannen også tidligere har blitt straffet for dette: hele seks ganger for kjøring uten førerkort, og to ganger for kjøring i påvirket tilstand.

Mannen ble også dømt for å ha vært i besittelse av et elektrosjokkvåpen.

Alle forholdene mannen var tiltalt for, fant sted i løpet av høsten 2016. I dommen ble det lagt vekt på at mannen siden den gang ikke har pådratt seg nye, straffbare forhold, og tok dette til inntekt for at håbuen har gått inn for å endre livsførsel. Blant annet har han gått inn i et behandlingsopplegg.

Dermed fant retten at fem måneders fengsel, hvorav to er betinget, kunne være passende straff for håbuen. Han ble også idømt sperrefrist for for førerkort for alltid, må betale 3.000 kroner i saksomkostninger, og tåle inndragning av en akvarielampe brukt til cannabisdyrking.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...