Tore Rødland fra Klepp ble nordisk mester

Tore Rødland feirer gullet i feltskyting. Foto: Privat

Nordisk mesterskap i bane-, felt- og felthurtigskyting ble arrangert i Kongsberg fredag og lørdag.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

I nordisk mesterskap deltar 15 seniorer og fem ungdommer fra hvert av landene Norge, Sverige og Danmark. Rasmus Løberg og Tore Rødland, begge fra Klepp skytterlag, var tatt ut på henholdsvis senior- og ungdomslaget.

Tore Rødland vant nylig innledningen i felthurtigskyting på Landsskytterstevnet, og var nok den største favoritten hos de fleste på nordisk. I nordisk mesterskap er det ikke egen klasse for ungdom, alle skyter her i seniorklassen.

Det begynte litt dramatisk med en bom, men med rask gjennomføring vant han likevel innledende kvalifisering med tiden 8,38. Rasmus Løberg var uheldig da et skudd ikke ville opp i kammeret fra magasinet, og han røk dermed ut etter innledende. De ti beste går videre til semifinale, og der klinket Rødland til med dagens desidert raskeste serie på fantomtiden 6,65. Han fikk dermed velge startnummer i finalen. Rødland valge å skyte sist av de fem finaledeltakerne.

I finalen bommet han igjen på første skuddet, men ga deretter full gass og sikret seieren med 8,30 – 9 hundredeler foran Dag Lien fra Løiten. Og dermed var Klepp sitt første nordiske gull i historien et faktum.

På baneskytingen skjøt både Rasmus Løberg og Tore Rødland veldig bra. Løberg fikk hele 248 poeng og var klar for det beste finalelaget. Her skjøt han flotte 99 poeng og måtte i omskyting om 3. plassen. Brødrene Sørli ble for sterke, og Løberg endte til slutt på en fin 5. plass i sitt første nordiske mesterskap.

Blant ungdommene skjøt Tore Rødland flotte 247 og ledet baneskytingen sammen med en svenske og en annen nordmann. Rødland holdt hodet kaldt og skjøt gode 97 i finalen, og sikret seg med det sølvet, ett poeng etter svensken som vant.

På feltskytingen, som foregår mot ukjente avstander med korte skytetider, gikk det også veldig bra for Tore Rødland. Han gjorde ingen feil og hadde fullt hus før siste holdet. Der bommet han hårfint med ett skudd på knestående skyting, og fikk dermed 41 av 42 mulige treff. Det holdt til sølvmedalje individuelt.

Rødland fikk også med seg to lag-gull for Norge i bane- og feltskytingen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...