Trafikkfarlig parkeringsplass ved Orre skule

Frank Bjørnø og Hallgeir Lund fra Klepp kommune, rektor ved Orre skule Jorun Beate Fylkesnes, FAU-medlem Johnny Rosland, forelder Ola Sunde, FAU-leder Stephen Game og kommunalsjef for skole og barnehage i Klepp. Trond Roy Pedersen, hadde møte om trafikksikkerheten på Orre skule. Foto: Sonia Drivdal Patella

FAU ved Orre skule vil gjøre det tryggere på parkeringsplassen til skolen.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 20.01.2017 kl 12:51

Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved Orre skule er bekymret for barnas sikkerhet på vei til skolen. De har i løpet av de siste årene satt i gang flere tiltak for å bedre trafikken rundt skoleområdet. Nå samarbeider de med kommunen og Orre skule for å gjøre parkeringsplassen utenfor skolen til en trygg plass å ferdes.

– Det er ingen som gjør direkte feil, men parkeringsplassen utenfor skolen er såpass uoversiktlig at det fort kan bli farlig, sier Stephen Game, leder av FAU ved Orre skole.

Game forklarer at det er på grunn av dette at det er nødvendig å gjøre noe. Tirsdag formiddag møttes han, rektor Jorun Beate Fylkesnes, kommunalsjef Trond Roy Pedersen, Hallgeir Lund i kommunalteknikk og Frank Bjørnø fra utvalg for lokal utvikling, forelder Ola Sunde og FAU-medlem, Johnny Rosland, for å diskutere problemet.

På møtet ble de blant annet enige om at utvalg for lokal utvikling skal se på hva som kan gjøres med droppsonen på parkeringsplassen.

Ekstra farlig nå

Johnny Rosland er medlem av FAU, og har siden desember i fjor fulgt med på trafikkbildet rundt skolen. Han forteller at det er viktig å få gjort noe kjapt.

– Det er ekstra farlig på parkeringsplassen nå som det er så mørkt om morgenen. Da blir det hele mye mer uoversiktlig, sier Rosland.

Ikke mye som skal til

Rosland og Game forklarer at selv om det har gått bra til nå, er det ikke noen grunn til å vente på at noe skal skje.

– Det har ikke vært noe dramatisk, men vi har hatt noen nesten-ulykker rundt skolen, sier Game.

Rosland mener dessuten det er kun er enkle grep som trengs for å bedre situasjonen.

– Bedre områdebelysning på parkeringsplassen og i droppsonen hadde gjort mye, sier han.

Rosland har også laget tegninger med forslag til hvordan veien fra parkeringsplassen og inn til skolen kan bli tryggere.

– Jeg tror at forbedring av dagens droppsone nærmest skolebygget er viktig. Det må være plass til at både busser og biler er i droppsonen samtidig, sier han.

Trond Roy Pedersen, kommunalsjef for skole og barnehage i Klepp stiller seg positivt til initiativet, og er enige i utfordringene FAU pekte på i møtet som var tirsdag formiddag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...