Tre vanvittig viktige Bryne-poeng

Robert Undheim (f.v.), Sander Ystanes, Omar Fonstad El Ghaouti og Mads Bøgild etter 2-1-scoringen til førstnevnte. Foto: Tarjei Sel

Omar Fonstad El Ghaouti og Robert Undheim scoret målene i «skjebnekampen» mot Skeid.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 22.07.2018 kl 22:43

Bryne - Skeid 3-1 (2-1)

Bryne hadde kniven på strupen, og svarte med å levere årsbeste. Det var rett og slett en deilig og utrolig viktig seier mot et Skeid-lag som kom til Jæren uten serietap og med bare fem innslupne mål.

Skeid tok ledelsen før tre minutter var spilt, til store protester fra hjemmelagets spillere.

Da Omar Fonstad El Ghaouti bommet på straffespark etter drøyt sju minutter, var det ikke optimisme som rådet på Bryne stadion.

- Det var min første straffebom som seniorspiller, og det gikk en faen i meg; jeg ønsket å gjøre det godt igjen overfor lagkameratene, forteller Omar Fonstad El Ghaouti, som kom sterkt tilbake utover i kampen.

Robert Undheim (t.v.) feirer 2-1-scoringen sammen med Omar Fonstad El Ghaouti. Foto: Tarjei Sel

Bryne var klart best, og det var fullt fortjent da nevnte El Ghaouti rettet opp straffebommen. Han utnyttet en feil i Skeid-forsvaret, og skjøt i mål fra skrått hold, via keeper.

To minutter senere var Bryne i ledelsen. Robert Undheim, som startet sin første kamp siden serieåpningen, satte fart med ballen, skar inn og avsluttet iskaldt. En kjempeprestasjon. Det var spilt 33 minutter.

Bryne hadde overtaket resten av omgangen, og kunne gå til pause med en svært fortjent ledelse - en ledelse som kunne vært et par mål større.

Se målene og høydepunktene her:

I andre omgang ble Bryne liggende litt for lavt. Skeid jaget utligning, uten å skape noe særlig. Bryne-spillerne kjempet godt, men offensivt var det lite å skrive hjem om.

En god Robert Undheim måtte gi seg etter drøyt 70 minutter, inn kom debutant Vetle Lunde Myhre.

Det var ikke mye vi fikk se til debutanten, for det meste skjedde på Brynes banehalvdel. Skeid fikk ikke målet de jaget, og på overtid fikk vi se litt av Myhre likevel. Han la inn til Omar Fonstad El Ghaouti, som enkelt kunne skli inn 3-1-målet.

Bryne har med denne seieren ok kontakt med topplagene, men fortsatt gjenstår mye hardt arbeid.

Undheim skadefri og frisk

Robert Undheim var endelig tilbake i startoppstillingen. Sist han startet, var i serieåpningen, 15. april. Spilleren som var Brynes beste i fjor, har utvilsomt vært savnet i vårsesongen. Nå håper han på en skadefri høst.

– Det har vært en fæl vår, men en kan ikke annet enn å jobbe steinhardt for å komme tilbake. Nå kjennes det endelig bra ut, sier Undheim, som i tur og orden har slitt med hamstring, lysk og en skulder.

– Hele laget var på hugget, dette var absolutt en lagseier. Første omgang var nok årsbeste; vi feier dem av banen, smiler 26-åringen.

Trener Even Sel (f.v.), naprapat Atle Soma, hovedtrener Ole Hjelmhaug og keepertrener Stian Rosseland i godt humør rett etter 3-1-scoring helt på tampen av kampen. Foto: Tarjei Sel

– Unner spillerne dette

Trener Ole Hjelmhaug var glad for å ha Undheim tilbake, glad for tre poeng og glad for mye mer. Gleden var blandet med lettelse, selv om det ikke er så lett å få ham til å innrømme det.

– Det er klart det var en viktig seier. Jeg stresser ikke det med tabellen; jeg vil at vi skal spille god fotball, og det gjør vi ved å trene godt og rett, ved å ha en god plan, og det hadde vi i dag. Jeg var ganske trygg på at vi kom til å gjøre en god kamp i dag. Denne seieren unner jeg spillerne av hele mitt hjerte, sier Hjelmhaug.

For første gang valgte han å starte med Sander Ystanes som sentral midtbanespiller. Det var et vellykket trekk, og det forundrer oss om ikke 20-åringen starter også i neste kamp, borte mot Vålerengas andrealg neste mandag.

Brynes lag: Igor Spiridonov - Bjarne Langeland (Ola Johannes Elvedahl fra 85.), Andreas Jacobsen, Rogvi Baldvinsson, Vegard Skjørestad - Mads Bøgild, Sander Ystanes, Erik Rosland (Pål Fjelde fra 85.) - Einar Tunheim Lye, Omar Fonstad El Ghaouti, Robert Undheim (Vetle Lunde Myhre fra 72.).

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...