Treningssenter satser virtuelt

Ronny og Siv Gudmestad overtok hele Varhaugspulsen i mars, etter et års tid som deleiere. Foto: Åge Bjørnevik

Med nye eiere går Varhaugspulsen nye veier for å holde aktiviteten oppe og kostnadene nede.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

– Dette er framtida, slår Ronny Gudmestad fast.

Det er lørdag, og åpen dag på treningssenteret på Varhaug. Musikken dundrer gjennom veggene i det som før var en ren spinningsal, men som nå også er blitt hovedsetet for virtuell trening på senteret. Den aller første timen går mot slutten, og kvinnene der inne har fått opp både puls og temperatur etter over 40 minutter med knallhard Body Pump – med instruktør på den store videoskjermen.

Nye eiere

I fjor kjøpte ekteparet Ronny og Siv Gudmestad seg inn med 33 prosent i Varhaugspulsen. I mars kjøpte de ut de to andre aksjonærene, og eier og driver nå senteret alene.

Treningssenteret har apparater for både styrketrening og kondisjonstrening, der folk kan trene selv eller med veiledning. De har også flere ulike gruppetimer. Med den nye salen for virtuell gruppetrening, kommer de til å utvide gruppetilbudet.

– Vi går fra 11 til 27 timer i uken. Skulle vi ha gjort det med instruktører til stede, hadde det blitt en stor kostnadsøkning. Med de virtuelle timene kan vi sette opp flere gruppeøkter, og dermed håper vi at flere vil bruke oss i en travel hverdag, sier Gudmestad, som understreker at de fortsatt skal ha timer med instruktør til stede. Video-timene blir et supplement.

– Det er press på å holde prisene og kostnadene nede, så virtuelle timer er framtida for bransjen, sier Gudmestad. De har hentet timene sine fra den internasjonale treningskjeden Les Mills, og er ifølge Gudmestad det første treningssenteret i landet som tar deres virtuelle timer i bruk.

Tommel opp fra kunder

Den aller første timen er slutt, og Jærbladet stopper to av kvinnene som er på vei ut.

Aud Marit Auestad Lydersen (t.v.) og Maren Jåsund Voll var fornøyd etter å ha vært med på første time. Foto: Åge Bjørnevik


– Grusomt, men kjekt, er dommen fra Maren Jåsund Voll. Hun driver jevnlig med trening på senteret, men er akkurat ferdig med sin aller første gruppetime noensinne.

- Det var knallhardt. Jeg det i hele kroppen, forteller hun.

Aud Marit Auestad Lydersen er også fornøyd. Også hun trener mest på egenhånd. Det er flere år siden hun prøvde gruppetimer, men det frister til gjentakelse.

– Det var gode øvelser, og jeg ble skikkelig svett. Jeg kjenner i hele kroppen at jeg har brukt musklene, forteller hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...