Uavgjort i vill kamp - opprykket er utsatt

De mange tilreisende supporterte fikk ikke opprykket de håpet på. Nå gjelder det å mobilisere til hjemmekampen mot Kristiansand onsdag 14. mars. Foto: Tarjei Sel

Nærbø klarte ikke å slå Viking TIF, men berget ett poeng i ekstremt hektiske sluttminutter.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 05.03.2018 kl 07:29

Viking TIF - Nærbø 29-29 (18-16)

Nærbø hadde rykket opp med seier, men var veldig nær å tape i Haukelandshallen lørdag ettermiddag. Uavgjort var, slik kampen utviklet seg, litt mer enn en halv seier.

Nærbø-guttene var ikke på topp, men viste styrke ved å ikke tape en kamp som lenge så litt tapt ut.

En syk Steffen Stegavik kom på banen først ni minutter ut i andre omgang, på stillingen 23-20. Han bidro til at det stod 25-25 etter drøyt 23 minutter.

Da trodde de mange tilreisende supporterne at kampen var snudd, men Viking TIF ville det annerledes. Lagene scoret annet hvert mål resten av kampen. I tillegg var det et hav av utvisninger, og speaker måtte be ekstatiske jærbuer holde seg på tribunen.

Hjemmelaget hadde det siste angrepet, men Nærbø kjempet som ekte jærbuer i forsvar, og berget det ene poenget.

Andreas Horst Haugseng ble Nærbøs toppscorer med åtte mål. Her er i duell med to Viking-spillere i særdeles oppjagede sluttsekunder. Mannen på alle fire er en gammel kjenning fra Nye Loen, Miguel Pereira. Foto: Tarjei Sel

Syk Stegavik

- Vi visste at det ville bli en hard kamp her oppe. Viking TIF har fortsatt mulighet til å ta kvalifiseringsplassen. Vi satte ikke ordentlig tempo fra start i dag, og klarte ikke å snu det i andre. Det er surt at vi ikke klarer det, når det er så mange som har tatt turen. Men sånn er håndballen; det er jevnt, og vi skal ikke få opprykket gratis. Når vi ikke spilte på vårt beste, fortjente vi ikke å rykke opp i dag, sier Steffen Stegavik, som har vært syk de fire siste dagene.

- Denne kampen kom litt for tidlig for meg, innrømmer Stegavik.

Steffen Stegavik (t.h.) gjør seg klar til å entre banen, ni minutter ut i andre omgang. Trener Robin Rosander Haugsgjerd håper veteranen skal vippe kampen i Nærbøs favør. Slik gikk det ikke. Foto: Tarjei Sel

Haugseng advarer

Trener Rune Haugseng følte seg helt tom etter kampslutt.

- Vi setter oss i en vanskelig situasjon når vi havner bakpå i starten av andre omgang. Vi klarer å justere forsvaret, men mister samtidig initiativet i angrep. Vi bærer preg av at vi har hatt Steffen Stegavik ute med sykdom, og Mike Würtz Lønne er ikke i den formen han var i før han fikk et tretthetsbrudd. Guttene kommer sterkt tilbake på slutten, de gjør en heroisk innsats, gjør så godt de kan.

Haugseng har advart mot å ta opprykket for gitt, og gjør det også etter ett poeng i Bergen.

- Jeg har sagt at vi kan tape de tre kampene vi har igjen. De to siste blir minst like vanskelige. Kristiansand er et lag som alltid kjemper mot Nærbø, og spiller for å unngå nedrykk. De som ikke tror på advarslene våre, har ikke greie på håndball, sier Haugseng, som retter en stor takk til publikum og inviterer til fullt hus i Nye Loen onsdag om halvannen uke.

Atle Gudmestad (f.v.), Tord Aksnes Lode, Andreas Horst Haugseng og Mike Würtz Lønne i angrep mot Viking TIF: Hjemmelagets nummer 13 er selveste Miguel Pereira. Foto: Tarjei Sel

Trenger ett poeng

Nærbø mangler nå ett poeng for å kunne kalle seg et eliteserielag. Her er tabellen. Neste mulighet er hjemme mot Kristiansand onsdag 14. mars. Hvis det ikke er avgjort da, er siste mulighet borte mot Charlottenlund 25. mars

Nærbøs lag: Halvor-Elias Nærland, Svavar Mar Olafsson - Atle Gudmestad 6, Stian Vigre, Audun Breen Røragen 1, Andreas Horst Haugseng 8, Rassin Haugseng 3, Tord Aksnes Lode, Sondre Steen-Hansen, Mike Würtz Lønne 2, Henrik Moen, Steffen Stormo Stegavik 1+5, Preben Leander Nord-Varhaug, Jone Sele Holmebakken 1, John Thue 2 og Per Kristian Moi.

Viking TIF pådro seg åtte utvisninger, mens Nærbø «nøyde» seg med fem tominuttere.

Trener Robin Rosander Haugsgjerd (i grtått til venstre) maner spillerne til kamp under en timeout i andre omgang. Foto: Tarjei Sel


Vi fulgte kampen:

Slutt. Det ender 29-29.

59. Det står 29-29. Andreas Horst Haugseng og Atle Gudmestad scoret.

57. Stillingen er 27-27. Steffen Stegavik scoret.

56. Stillingen er 27-26. Andreas Horst Haugseng scoret.

54. Det står 25-25. Andreas Horst Haugseng scoret.

51. Stillingen er 25-24 Mike Würtz Lønne og Jone Sele Holmebakken scoret for Nærbø.

48. Det står 25-22. Steffen Stegavik (7m) scoret for Nærbø.

45. Stillingen er 24-21. Andreas Horst Haugseng scoret for Nærbø.

42. Det står 23-21. Ingen umddelbak Stegavik-effekt. Tempoet er høyt, det gjøres mange feil. Svavar Mar Olafsson har hatt noen viktige redninger.

39. Stillingen er 22-20. Andreas Horst Haugseng scoret for Nærbø. Steffem Stegavik kommer på banen nå; kan han vippe dette i Nærbøs favør?

36. Det står 22-19. Atle Gudmestad og Rassin Haugseng scoret.

33. Stillingen er 21-17 til hjemmelaget. Atle Gudmestad scoret. Grusom start på andre omgang av Nærbø.

31. Andre omgang har startet.

Pause. Det står 18-16 til Viking TIF. Atle Gudmestad scoret for Nærbø. Det har vært en heseblesende førsteomgang, med høy temperatur både på banen, benken og tribunen. Begge lag har pådratt seg tre tominuttere. Steffen Stegavik har sett kampen fra benken, men scoret på de fire straffekastene han har tatt.

27. Stillingen er 16-15 til hjemmelaget. Andreas H. Haugseng og Steffen Stegavik (7m) scoret for Nærbø. Stor jubel da Miguel Pereira fikk tominiutters utvisning.

24. Det står 15-13 til Viking TIF. Atle Gudmestad og Steffen Stegavik (7m) scoret for Nærbø.

21. Stillingen er 13-12 til TIF. Nærbø sliter litt. Steffen Stegavik scoret på 7m.

18. Det står 11-10 til hjemmelaget. Atle Gudmestad og Audun Breen Røragen scoret for Nærbø.

15. Stillingen er 9-8 til TIF. Andreas H. Haugseng scoret.

12. Det står 6-7 til Nærbø. John Thue og Atle Gudmestad scoret for Nærbø.

9. Stillingen er 5-5. Mike Würtz Lønne scoret for Nærbø.

6. Det står 5-4 til TIF. John Thue og Andreas H. Haugseng scoret for Nærbø.

3. Stillingen er 3-2 til TIF. Steffen Stegavik (7m) og Rassin Haugseng har scoret.

1. Kampen er i gang. En syk Steffen Stegavik starter på benken.

John Thue i svevet mot Viking TIF. Foto: Tarjei Sel


Spillerne har hatt en peptalk under oppvarminga. Foto: Tarjei Sel

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...