Utbrent SUV på Varhaug - frykta spredning til driftsbygning

En Mercedes SUV er fullstendig utbrent. Foto: Snorre Standish Norheim

Brannvesenet på Vigrestad rykket torsdag formiddag ut til en bil som sto i brann på Høg-Jæren.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 20.12.2018 kl 14:42

Nødetatene fikk torsdag formiddag melding om en bil som sto i full fyr på Høg-Jæren ved Varhaug. Bilen, en SUV av merket Mercedes, var parkert like ved en driftsbygning, med adresse på Høg-Jæren ovenfor Varhaug.

Det kunne derfor være fare for spredning, sa innsatsleder for Hå brannvesen, på stedet, Helge Åsland, rundt 12.40.

- Vi fikk melding om bilbrann. Da rykket vi ut fra Vigrestad brannstasjon med to biler, og har nå fått slukket bilen.

Sto nær driftsbygning

- Det er klart at bilen stod forholdsvis nær driftsbygningen, men vi var raskt på stedet. Hvis vi hadde vært her senere, kunne brannen selvsagt ha spredd seg. Men om det hadde vært stor fare, ville fasaden her ha vært svidd, og malinga hatt bobler, og det er det ikke her, sa Åsland.

Det var kort avstand mellom bil og driftsbygning, da brannen oppsto. Foto: Snorre Standish Norheim

Innsatslederen har ingen formening om hva som var årsak til bilbrannen. Mercedesen er fullstendig utbrent, motorblokken er smeltet.

Den første brannbilen forlot stedet klokka 12.30, og da var også den andre brannbilen i ferd med å pakke sammen. Bilen ble da vannet av en slange fra driftsbygningen, men slukkingen var ellers ferdig.

Brannvesenet i Hå rykket ut med to biler, fra stasjonen på Vigrestad. Foto: Snorre Standish Norheim

Politiet dro fra stedet klokka 13.

Brannvesen og politi rykket ut til adressen på Høg-Jæren. Den første brannbilen forlot stedet 12.30. Foto: Snorre Standish Norheim

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...