Utbyggjar på Bryne får lov til å omgå sentrumsplanen

Skissa er frå planiniativet som er sendt til Time kommune. Foto: Stav arkitekter

Politikarane gjev nytt leilegheitsprosjekt dispensasjon frå sentrumsplanen, i starten av planleggingsfasen. Samstundes gjer lokal utvikling om på dispensasjonsvedtak frå sitt førre møte. Begge sakene gjeld bygging i det mest leilegheitstette området på Bryne.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2018 kl 14:48

Lokal utvikling ombestemte seg og gjorde om dispensasjonen frå arealføremål som dei gjekk inn for i næringsbygget i krysset Hetlandsgata / Kirsten Brynes veg, i møtet for to månader sidan: Ingen skal få driva næring i ein ny femte etasje, heller ikkje NAV, som i dag held til i dei to nedste etasjane. Bebuarar i blokka, som disponerer dei to øvste av dagens fire etasjar, hadde reagert på samanblandinga av bustad og næring.

I august røysta Ap, SV og KrF i mot framlegget frå Høgre, om dispensasjon, som fekk støtte frå Senterpartiet og Frp. I møtet sist torsdag endra Frp standpunkt, slik at røystefordelinga gjekk frå 6-3 til 4-5, i favør av ikkje å tillata næring.

Hetland Næring KS håpte å få byggja på ein ny etasje, for å gje plass til NAV. Dei får byggja ein etasje til, men NAV får ikkje flytta inn der. Foto: Snorre Standish Norheim

Ny dispensasjonssak i nabolaget

I sist møte i lokal utvikling, dukka ei ny dispensasjonssak opp, frå same nabolaget. I parallellgata til Hetlandsgata, Biskop Hognestadsgate, opp mot Rektor Sælands veg, ligg to tomter med einebustader på, som Froma Eiendom AS har slege saman og nå ønskjer å byggja leilegheitsblokk oppå.

Skissa er frå planiniativet som er sendt til Time kommune. Foto: Stav arkitekter

Arbeidet er i startgropa. Etter dialogmøte med kommunen var partane samde om at planinitiativet frå Stav Arkitekter AS, ikkje var i tråd med gjeldande sentrumsplan. Då bad utbyggjar om å få prøva avvika politisk. I innstillinga tilrådde rådmannen at planarbeidet ikkje vart starta når helt prinsipielle forhold som utnytting, byggjehøgd og kapasitet blir utfordra:

«Det vil være uheldig å åpne for de avvikene som forslagstiller ønsker i dette prosjektet. Mange viktige forhold settes til side som en direkte konsekvens av en høy utnyttelse, og rådmannen mener at hovedgrepene også utfordrer forhold som innsynsproblematikk og boenheter rett i gatenivå.»

Skissa er frå planiniativet som er sendt til Time kommune. Foto: Stav arkitekter

Får omgå sentrumsplanen

Politikarane avgjorde at areal under bakken ikkje skulle reknast med, når utnyttingsgraden skulle reknast ut. Trappehus og heissjakt fekk raga 4 meter over maksimal bygghøgd. Uteareal på tak skal følgja sentrumsplanen. Sidan prosjektet har høg utnytting, må uteareala få god kvalitet. Utforminga av bustader i første etasje må ta omsyn til bukvalitet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...