Varhaug idrettslag vil bygge stor aktivitetspark

Slik ser leverandøren Uniqa skisse over den nye aktivitetsparken ut. Foto: Uniqa

Går det som hovedstyret i Varhaug IL ønsker, blir ett mål på idrettsplassen omgjort til et eldorado for aktiviteter som passer alle aldre.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2018 kl 14:55

– Det blir veldig bra, sier daglig leder Jan Christian Vassbu og slår begeistret ut med armene foran det store grøntarealet som ligger i enden av den ene fotballbanen på området.
Der skal det etter planen ikke lekes med lærkula, men løpes, hoppes, balanseres og klatres. Rundt den ett mål store gressflekken, skal det være løpebane med tartandekke.

Utfartssted

For at alt skal gå i boks, slik hovedstyret ønsker og håper, må årsmøtet 19. februar gi klarsignal før ting kan iverksettes. Parken, som skal inneholde et bredt spekter av apparater, er ment å være en arena for mestring, opplevelser og utfordringer, samt stimulere til aktivitet også for dem som ikke driver organisert idrett.

Dessuten ser Vasshus for seg at den nye aktivitetsparken kan bli et yndet utfartssted for familier, slik Bø skule og Vestly idrettsbarnehage har blitt.

– Vi har veldig tro på dette konseptet, og ikke minst ivrer vi for at det kan bli en naturlig samlingsplass for den uorganiserte aktiviteter, sier han.

Han opplyser at halvparten av bygdas rundt 3200 innbyggere er medlemmer av idrettslaget.

Går det som Jan Christian Vasshus vil blir et mål på Iden gjort om til et eldorado med aktiviteter som passer alle aldre. Foto: Ida Tiberg

Investering for framtida

På kontoret ligger det et utkast til hvordan aktivitetsparken vil bli seende ut. Trampoliner i flere størrelser, treningsapparater, slacklines, et stort klatretårn, lekeløype og område for basisøvelser - kort og godt noe for enhver smak. Slike aktivitetsparker popper jevnt og trutt opp over hele landet, og har den siste tiden blitt svært populære.

– Det ser veldig bra ut og er en viktig investering for framtida, sier Vasshus.

Den økonomiske investeringen vil trolig ligge rundt 2,5 millioner kroner, men den summen er så absolutt håndterbar. Varhaug IL driftes fornuftig, og sammen med en enorm dugnadsinnsats har det gitt enorme resultater.

Over 70 millioner kroner

Det siste som skjedde var en total modernisering av samtlige garderober i den gamle hallen. I den kommer snart ny LED-belysning på plass, og kaféen skal pusses opp til dagens standard.
Vasshus har grunn til å smile bredt.

I løpet av de siste sju årene har hele anlegget blitt oppgradert, og for snart to år siden ble den nye hallen åpnet. Drøyt 70 millioner kroner har blitt investert i løpet av den perioden. Tilbake sitter idrettslaget med kun seks millioner kroner i gjeld, og kan legge fram et årsregnskap som går 1,1 million kroner i pluss for 2017.

Flere planer

Planene stopper ikke med aktivitetspark. Det er allerede kjent at en ny fotballhall snart kommer på plass der grusbanen i dag ligger. Den planlegges å ha byggestart i 2018, og ferdigstillelse i løpet av neste år.

Vasshus drar fram et par andre skisser.

– Her kommer det en basketbane og skøyteramper som skal ligge rett ved siden av fotballhallen.

Men det stopper heller ikke der. En ny etasje over tribunen kommer også, og så er det planen at et tre mål stort gressområde helt sør på anlegget skal erstattes med kunstdekke.

Det er stein på stein-prinsippet råder også på «Iden».

– Det er en grunn til at vi tør å tenk nytt og utvikle anlegget fortere enn vi hadde håpet på. Vi har gjort ting i riktig rekkefølge, kommenterer Vasshus.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...