Varhaugs håndballgutter tok med seg finaleseier og pokal hjem fra Danmark

Runar Jeremiassen (bak f.v.), Kornelius Vold, Jim Varhaug, Bjørn Aanestad, Jonathan Jonassen, Imre Ødegård, Torleif Byberg og Håvard Håland (hjelpetrener for anledningen).
Ådne Aniksdal (foran f.v.), Kristoffer R. Søiland, Bård Kydland og Olav Sandsbråthen. Fremst er trener Bjarte Lende. Foto: Privat

Varhaugs G16-lag trakk til slutt det lengste strået i B-finalen i Generation Handball 2018 i Viborg.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 07.08.2018 kl 14:57

Sist uke dro laget på den populære, danske håndballturneringen, og gikk etter de innledende kampene videre til B-sluttspillet. Totalt spilte laget ni kamper i løpet av fem dager.

Egentlig skulle SG Pilatus fra Sveits vært finalemotstander, men da sveitserne hadde reist hjem, stod det til stor overraskelse et dansk lag på motsatt banehalvdel.

Til slutt endte det med 18-17-seier over Søndermarken IK. Da ett minutt gjenstod av finalen, ledet Varhaug med det ene målet, og en glimrene redning av keeper Imre Ødegård berget seieren.

Tre verdensdeler

Trener Bjarte Lende trekker fram nevnte Ødegård og toppscorer Torleif Bybergfram som to av finalens beste spillere.

– De var gode, men det er også en stor lagseier for oss, der alle ga alt de hadde etter åtte kamper før selve finalen, sier Lende.

Han roser Generation Handball-turneringen opp i skyene.

- I år prøvde vi noe nytt i Varhaug, nemlig å dra på håndballturnering midt på sommeren. Det var litt av en opplevelse. Å oppleve at nærmest hele byen stod på hodet for en turnering, er ganske uvant, men Viborg er en ordentlig håndballby. Turneringen er ikke blant de største, men veldig internasjonal. Det var 25 lag fra ni land og tre verdensdeler med i vår aldersklasse, opplyser Varhaugs trener.

Skal gjentas

Han forteller videre flere spillere kom direkte fra fotballcup og dro rett videre til håndballturneringen.

- Vi reiste fra Varhaug natt til mandag 30. juli, og dro hjem lørdag kveld. Det er absolutt en flott turnering som er å anbefale, og vi har allerede meldt oss på til neste år, sier Lende, som også påpeker at nivået er høyt.

– Det var bra kvalitet på veldig mange av deltakerlagene, så vi er godt fornøyde med å vinne B-finalen til slutt, sier en fornøyd trener.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...