Venteliste for humanistisk konfirmasjon på Jæren

«Sett meg på venteliste» er eneste valg på påmeldingssiden for humanistisk konfirmasjon på Jæren. Nå håper forbundet på flere frivillige kursledere. Foto: Jørgen Finstad

96 konfirmanter har fått plass så langt, mens elleve står på venteliste. Det til tross for at fristen for påmelding er først i oktober.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

– Det har vært en dramatisk økning nå. Det pleier å gå i bølger, men nå er bølgen større enn vanlig, sier Eivind Landro, leder i Jæren Human-Etisk Forbund.

I fjor var det 83 humanistisk konfirmanter på Jæren. I år er det 107 påmeldte allerede to måneder før fristen. 96 av de påmeldte har fått plass, mens resten nå altså står på venteliste.

– Problemet er at vi ikke har nok ledere, og vi har en stor utforing med å øke bemanningen. Vi er en frivillig organisasjon, og Jæren er et forholdsmessig lite lag, så da blir utfordringen litt annerledes enn for andre, sier Landro.

Kan bli henvist til Stavanger

– For de 96 som har fått plass så er det jo greit. De som står på venteliste må nok smøre seg med litt tålmodighet. Vi har ikke gitt opp, kurset starter i januar, så det er fortsatt litt tid til å finne frivillige.

Dersom de ikke klarer å få tak i flere ledere kan konsekvensen bli at de må be konfirmantene til å konfirmere seg i Stavanger, Sandnes, eller i Egersund.

– Ja, resultatet kan bli at vi må pent spørre om de kan konfirmere seg i Sandnes eller i Stavanger, men det er ikke noe kjekt. Man vil selvfølgelig ha seremonien der man bor, og sammen med kamerater, og folk man kjenner. Bor man på Bryne så vil man ha seremonien i Storstova. Men det kan bli konsekvensene hvis vi ikke klarer å skaffe mer bemanning, sier Landro.

Trenger flere frivillige

For at alle på Jæren skal få konfirmer seg lokalt trenger Human-Etisk Forbund på Jæren flere kursledere. De jobber nå med å skaffe flere frivillige, slik at også de som står på venteliste skal få konfirmere seg humanistisk på Jæren.

– Jeg vil tro at det er folk der ute som ikke har tenkt tanken på at dette er noe man kan bidra til. Så ta gjerne kontakt med oss, vi trenger flere frivillige som kan være kursledere, sier Landro.

«Kursledere får opplæring, god oppfølging fra lokallaget og jobber i team» skriver forbundet i en pressemelding.

– Vi har ikke lyst til å si nei til noen, så ta kontakt hvis du kan stille som leder. Kursledere trenger ikke å ha en stor, tung ledererfaring, understreker Landro.

Humanistisk konfirmasjon er et tilbud for alle ungdommer i konfirmasjonsalder. Ifølge Human-Etisk Forbund har kurset før konfirmasjonen fokus på å lære ungdommer å tenke kritisk, og bli styrket i troen på seg selv. Temaer som menneskerettigheter, humanisme, og identitet blir også diskutert.

– Jeg håper at dere som leser dette, kan tenke dere å være med oss på laget, sier Toril Haugland i Human-Etisk Forbund på Jæren.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...