Prøvde først å kvele samboeren, kastet henne deretter i gulvet og dro henne etter håret ut på gata

En 25-åring er i Jæren Tingrett dømt til ett års fengsel for å ha mishandlet sin samboer, sparket en politikvinne og en rekke andre lovbrudd.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2019 kl 08:18

Det var i en halvtårs-periode i fjor at 25-åringen truet, krenket og utøvde vold mot samboeren ved gjentatte anledninger. Handlingene skjedde i Hå.

Det var satt av to dager til rettssaken, og enstemmig dom ble avsagt 31. januar.

I grunnlaget for dommen står det blant annet at fornærmede ble lat i bakken og at tiltalte holdt henne nede ved å presse underarmen sin mot halsen hennes. Videre tok han kvelertak på sin samboer, tok tak i nakken og hodet og dunket det inn i garasjeveggen. Ved enda et tilflelle holdt tiltalte samboeren rundt halsen og nakken oppmot veggen, la henne i bakken og fotsatte å kvele henne, og holdt over munnen slik at hun ikke fikk puste. Tiltalte tok så tak i kjeven hennes, løftet henne opp og kastet henne i gulvet , og tok tak i håret hennes og dro henne ut på gata.

I tillegg til mishandlingen av samboren, ble 25-åringen dømt for å ha sparket en politikvinne hardt i magen i forbindelse med en pågripelse. Tiltalte var da ruset på blant annet hasj. Dommen omfatter også kjøring uten førerkort og i påvirket tilstand, samt besittelse av narkotika og for å ha oppbevart narkotita.

Tiltalte er domfelt i alt 11 ganger siden 2010, blant annet for vold, og vold og trusler mot offentlig tjenestemann, samt tre ganger for kjøring i ruspåvirket tilstand, siste gang i 2015.

Tiltalte ble dømt for fjerde gangs kjøring i ruspåvirket tilstand, begått mindre enn fem år etter forrige domfellelse og mister førerrett for all framtid.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...